Tvättmedelförvaring

Av någon anledning har just förvaring för tvättmedel varit på tapeten i de inredningsforum jag hänger i. Själv har jag alltid valt att ha tvättmedlet med andra städprylar i städskåpet. Behändigt, då jag allt som oftast städar samtidigt som jag tvättar. Two in one, helt enkelt!

Efter att vi flyttade i september har jag dock blivit lite irriterad på vårt städskåp och krångligheten att nå tvättmedlet. Städskåpet sitter högst upp i köket. Tillräckligt djupt för alla grejer och trots att lägenheten har mycket förvaring har den ändå inte förvaring på det sättet. Därmed väcktes tanken att lösa tvättmedeldilemmat! Nu har vi tvättmaskin och vi tvättar oftare, vilket gör det högsta skåpet till ett än mindre önskvärt hem för våra medel.

Googlade lite kring olika förvaringar, burkar, påsar, allt. Inget som föll mig i smaken, fungerade i storlek eller passade vårt hem och den användning vi kommer ha av burken. Var en dag inne på ÖoB för att handla lite och såg dessa två vita plåtburkar som var i perfekt storlek, hade ett fint eklock (vi älskar ek) och var enkla att stänga/öppna. Dessutom kostade de hela 49 kr styck!

Väl hemma pysslade jag små etiketter. Verkligen inte svårt då jag bara klippte och klistrade lite. Eftersom etiketten är av papper och burkarna vistas i våtutrymme valde jag att plasta etiketterna istället för att limma på burken. Är väldigt nöjd med resultatet och ännu nöjdare imorgon då det skall tvättas och jag slipper bryta nacken i försök att få tag på tvättmedlet!

Ännu behövs en grön växt för att korgen med burkarna (japp, burkarna kommer ännu vara i korgen som finns bakom dem på bilderna nedan) skall kännas levande men en sak i taget, det är så man kommer framåt!

26 okt 2018