Spraymåla lådor

Nu sitter jag här i Segelstorp, min bättre halvas sommarstuga, och har inrett om friggeboden vi bor i. När man har 10kvm att inreda om är inte det ett stort projekt. Det största projektet är att försöka behålla den nya inredningen i nivå med resten av stugan. Man vill absolut inte förstöra genom att göra för nytt och för nytänkande.

Därmed flyttade jag enbart sängarna ihop, löste lite nya textiler som hade en lantlig stil och fixade in blommor och lådor. Detta inlägg vill jag ägna åt lådorna, eftersom tanken var att få dem i den vita tonen som resten av stugan, men definitivt inte i en övervit ton jag gärna har hemma.

Gick in på IKEA som vem som helst i jakt efter två korgar. Där står man i den förbannade hallen med lådor av diverse sort. Det finns plast, korgar, allt möjligt med lock, lådor som står på golvet och lådor i all dess geometriska former. Trots alla dessa miljoner typer av lådor finns inte det jag söker. Kan ni tänka er frustrationen? IKEA som har allt, har inte vita lådor som inte är plast eller runda. Alla lådor jag tänkt mig har de slutat tillverka i vitt och bytt över till mörkt. Köper hela Sverige numera mörka lådor?

Hittade en låda som var i trä. Den var perfekt förutom sin färg. Men, vet ni vad? Det gör ingenting, för färg på träd går alltid att lösa! Därmed tog jag hem två sådana lådor och fick köra förbi Harald Nyborg för att införskaffa lite sprayfärg.

Hemkommen med mina inköp satt jag igång med att montera lådorna för att sedan spraya dem. Det står att färgen behöver torka i 24 timmar men jag lät min bara torka i 12 timmar då jag inte sprayade färg så tjockt.

Min tanke var ju att få ihop en lantlig stil av vitt, det vill säga, ett tunt lager av vitt där den egentliga träfärgen lite syns i bakgrunden. Slutresultatet blev så fint!

Lådan kan köpas i original HÄR.

Nedan kan ni se bilder på processen.

3 jul 2018