Sockersött

Ni vet när man går runt på stan, fikar på något fik, besöker vänner eller tar en rundtur på Mio och bara faller för någon inredningsdetalj? 

En vecka sedan besökte jag Prag med en god vän till mig och som inte all arkitektur skulle ha räckt för att huvudet skulle på snurr av alla nya intryck såg jag en och annan inredningsdetalj som jag föll pladask för direkt.

Ett av dessa var ett fik vi hittade oss själva i. Vi var ute efter något autentiskt, något orginellt som inte kunde jämföras med espresso house eller starbucks och hittade till Doughnut heaven! Alla bakelser var hemgjorda, alla munkar fanns bara ett visst antal av. Fiket var litet och jordnära med en lantig stil. Det fanns målningar från kända tjeckiska målare uppe på väggarna och lite prylar man kunde köpa som exempelvis en tygkasse med fikets print och logga, bakelser gjorda av träd till barnens tekalas osv. 

Det jag snappade bäst upp var handtvätt-stället i fikets högra hörn. Där fanns ett fat och en kran, lite åkerblommor vackert uppsatt i en vas och en korg av träd som innehöll små små handdukar att tårka händerna i. Hela sinken var fastsatt i ett bord av mörkträd. Det var det sötaste tvättstället jag skådat! Eftersom munkarna var så kladdiga satt den där som pricken på i:et. Det behövdes en tvätt efter måltiden och vad är inte bättre än att slippa kränga sig in på en toalett om man bara skall tvätta händerna?

Utöver den söta lantisstilen hade ägaren ett eget lite hörn hon satt i när hon inte tog hand om sina gäster. Hörnet bestod av en soffa - ja det såg ut som en soffa på långt håll - som var ombyggd av ett gammalt badkar! I badkaret satt hon bland kuddar och filtar framför ett litet tebord. 

Snacka om att de hade använt sig av DoRedo metoder och verkligen fått allt att gå ihop utan att se för loppisaktigt ut och fortsatt ha en känsla av Doughnuterian som den var.

15 jan 2018