DoReDo-soffa

Flytt medför alltid kaos och sedan det bästa - ny inredning! Eftersom vi nu flyttade tillfälligt fanns vissa möbler kvar i lägenheten, bland annat en soffa. Soffan är i bänkmodell och av ett väldigt slitet mörkblått tyg. Ingenting i soffan föll mig i ögat. Verkligen ingenting. Därför bestämde jag mig för att pyssla om soffan!

Soffan ska ju fortfarande se likadan ut när vi flyttar ut som den gjorde när vi flyttade in så inga för stora pysselknep får användas. Däremot tog jag synål och tråd och sydde på ett överkast som går enkelt att ta av för att tvättas men även täcker det blåa. Vi båda var positivt överraskade! Soffan fick en helt ny image och är mer vår stil nu. Passar in i vardagsrummet bättre också, vilket jag tycker är viktigt.

Detta pysselprojekt var ingenting jag hade planerat väldigt länge. Vi flyttade in på fredagkväll och på lördag hade jag utan att mäta något redan bestämt hur jag gör. På IKEA var det däremot lite knepigt att förstå sig på måtten av tyg. Man vill ju inte direkt åka tillbaka dit för att man varit slarvig själv.

Vi bestämde oss för att gå med tyg på 3m x 3m och det blev alldeles perfekt!

Sydde ihop kanterna så att de inte flyger runt, sydde upp nederkanten och 'påsade' hörnen för en mjukare känsla. Hela projektet tog mig några timmar.

Nu gick vi med vitt tyg då det passar in i vårt vardagsrum idag. Egentligen hade ljusgrått varit något vi velat, men eftersom soffan är så mörk undertill, skiner det lite igenom det vita, vilket gör att det vita inte ser helt kritvitt ut. Dessutom är den ju enkel att ta av för tvätt, vilket underlättar. Vi har heller inga småbarn eller djur, så risken för små kladdiga fingrar minskar ju. I och för sig har jag en sambo som är väldigt flottig av sig, men efter en vecka är den fortsatt vit så får bara hoppas turen håller i sig ;)

6 sep 2018