Blomstrande hem med blommor

Jag tror inte jag är ensam om att gilla blommor och växter men inte för mitt liv lyckas hålla dem vid liv längre än någon vecka. Utöver min hopplösa vård av växter är det svårt att inte bli kär i varenda grönskande sak man ser då år 2017 har präglats av en grön trend i form av både fysiska växter men även växter i print. 

Växter i hemmet ger en behaglig och mer harmonisk känsla till varje rum, oavsett storlek på varken växt eller rum. En liten kaktus kan kännas tråkig och just det - liten - där man står på Plantagen men med rätt sort av kruka kommer även den lilla kaktusen väcka liv i rummet där hemma. 

Ingen vill ha plastblommor där hemma och därav blir oftast hemmen blom- och växtfria. För oss som ofta är på vift, har ett minne som en guldfisk och därmed sällan kommer ihåg att ge våra växter den näring de behöver är just kaktusar och bamboväxter ett ypperligt tips. Måste erkänna att det i badrummet där hemma finns en plastblomma, trots att jag inte är så förtjust i idén vanligtvis. Orsaken till plastblomma i badrummet är att som jag ovan konstaterat ger växter en mer levande känsla och då badrummet är så mörkt skulle allt annat dö.

På så gott som varje yta där hemma sitter en blomma eller en växt nöjd och belåten. Eftersom jag är känd för att glömma vattna mina växter men ändå gillar deras närvaro och utseende, föredrar jag grönska som inte dör det första de får för sig. Kaktusar, bamboväxter, blommor i form av kalankoe - som förövrigt är väldigt tålig och blommar hela året om - samt snittblommor.

17 nov 2017